Kärnkraft eller inte

Faror med kärnkraft?


skrivet den 08 jan av Admin, klockan:13:50
Det finns väldigt många positiva saker med kärnkraftverk, sedan så finns det ju några mindre bra faktorer – exempelvis radioaktivt avfall som man placerar på säkra ställen i berggrunden där det sedan de radioaktiva ämnena i lugn och ro får avsöndra, förvisso är detta är en tidskrävande uppgift för moder natur, men på så sätt förvaras det utan fara för oss under denna period. Andra faror som motståndare till kärnkraftverk brukar peka på är diverse kärnkraftsolyckor. Jag håller med om att detta inte är bra, men genom bra säkerhetsrutiner, ny utrustning och ständig uppsikt så kan man minimera dessa olyckor till noll är jag övertygad om. Jag tänkte i alla fall lista ett par olyckor relaterade till kärnkraft som skett hos oss sedan det blev aktuellt med kärnkraft som drivande elproducent för många länder i västvärlden. Dels tycker jag det är viktigt att upplysa om detta, dels tycker jag det är viktigt att vi lär oss av dessa olyckor så att vi på så sätt kan få en ännu säkrare värld framöver. Jag vill lägga till att kärnkraft har otroligt många fördelar gentemot exempelvis kolkraftverk men även vind- och solkraftverk. Jag ska beröra dessa fördelar senare.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt